ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародні квитки «Укрзалізниці» перейшли на «общепонятный»

Андрій Котенський

|

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розпочав контроль за застосуванням державної мови Акціонерним товариством «Українська залізниця».

Як виявилось «Укрзалізниця» почала видавати міжнародні квитки російською і англійською мовою. Першою про цю дискримінацію українців повідомила театральна режисерка і громадська діячка Катерина Чепура.

«З відкритих джерел нам стало відомо про випадок застосування недержавної мови на пасажирських залізничних квитках без жодного перекладу інформації на українську. Це серйозне порушення мовного закону з боку «Укрзалізниці», – прокоментував ситуацію Тарас Кремінь.

За словами уповноваженого, наказ про здійснення державного контролю за застосуванням державної мови АТ «Укрзалізниця» вже підписано.

«Переконаний, що ситуація буде виправлена, а винні понесуть відповідальність», – наголосив Тарас Кремінь.

Додамо, що після мовного скандалу «Українська залізниця» презентувала новий електронний міжнародний квиток, який зараз на узгодженні у наших міжнародних партнерів-залізниць. Українською та англійською мовами.

Нагадаємо, відповідно до статті 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, підприємства, установи та організації всіх форм власності здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари (послуги) державною мовою. Інформація державною мовою може дублюватися іншими мовами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *