ОСТАННІ НОВИНИ

Вікарій Одеської єпархії звернувся до патріарха Кирила: відчепіться від нашої церкви

Анастасія Диняк

|

Вікарій Одеської єпархії, архієпископ Арцизький Віктор, після російської атаки на Спасо-Преображенський Одеський кафедральноий собор вночі 23 липня, написав листа патріарху РПЦ Кирилу. Лист був опублікований Свято-Іллінським монастирем.

«Коли я приїхав по закінченню комендантської години до Спасо-Преображенського Одеського кафедрального собору, побачив, що “благословенна” вами ракета РФ прилетіла прямо у вівтар храму в святая святих, я зрозумів, що спільного з вашими розуміннями в УПЦ нічого вже давно немає. Через особисті амбіції ви втратили Українську Православну Церкву та інші церкви в країнах “святої Русі”. Не повертається язик назвати вас “Великим Господином і Отцем”, тому що ви батько, який віддав дітей своїх на погибель і вбивства», – написав архієпископ Віктор.

Він також закликав Кирила звернути увагу, що від 27 травня 2022 року було ухвалено рішення про вихід церкви на чолі з предстоятелем УПЦ із його підпорядкування.

«Вимагаємо відчепитися від нашої церкви, від наших архієреїв і нашого предстоятеля! У нас свій шлях, який обраний собором Української Православної Церкви. Щиро прошу вас – зупиніться. Кожна ракета, яка сьогодні прилітає на територію України, сприймається її жителями як ваше “благословення” своїм чадам», – йдеться в листі.

Нагадаємо, вночі 23 липня окупанти знову атакували Одещину. Загалом противник задіяв для удару 19 ракет різних типів.

Внаслідок нічного ворожого ракетного удару в Одесі пошкоджено кілька десятків будинків, дві пам’ятки архітектури, та п’ять дитячих садочків.

Одна із російських ракет влучила в Спасо-Преображенський кафедральний собор, що знаходиться в історичному центрі Одеси.

У той же час терористична Росія заявила, що завдала удару «високоточною» зброєю нібито по об’єктах, «де готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *