ОСТАННІ НОВИНИ

Шойгу каже, що в храмі Одеси найманці готували теракти проти РФ

Андрій Котенський

|

Міноборони РФ повідомило, що вночі завдали удару «високоточною» зброєю нібито по об’єктах, «де готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів», пише Українська правда з посиланням на міноборони рашистів.

За словами глави Міноборони РФ Сергія Шойгу, в Одесі та області «готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів, а також місцям їх виготовлення в районі Одеси».

Крім того, росіяни традиційно додали, що на об’єктах «перебували іноземні найманці».

Як відомо в ніч на 23 липня 2023 року, окупанти знову атакували Одещину. Загалом противник задіяв для удару 19 ракет різних типів.

Внаслідок нічного ворожого ракетного удару в Одесі зруйновано 6 будинків, дві пам’ятки архітектури, храм.

Одна із російських ракет влучила в Спасо-Преображенський кафедральний собор, що знаходиться в історичному центрі Одеси.

Багато одеситів шкодують будівлю храму і вважають, що вона давно мала б вийти із порядкування московського патріархату. Проте настоятелі храму до останнього залишалася байдужими до війни в Україні і навіть зачинили свої двері для чину похованнь українських захисників.

«Одеська єпархія засуджує цей терористичний акт проти головної святині та духовного серця м. Одеси, довкола якого проживають мирні люди і який ніяким чином не повʼязаний з військовими обʼєктами», – йдеться у повідомленні пресслужби УПЦ (МП).

Окрім храму, за даними міської ради Одеси, у місті пошкоджено кілька десятків людських будинків, у тому числі, п’ять дитячих садочків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *