ОСТАННІ НОВИНИ

Росія посилює репресії проти працівників ЗАЕС

Андрій Котенський

|

У тимчасово захопленому місті Енергодар Запорізької області окупанти посили репресії проти працівників ЗАЕС, які відмовляються співпрацювати та укладати контракти з російською окупаційною адміністрацією, повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

За даними Генштабу, українці продовжують чинити опір: не виходять на роботу, саботують виконання рішень окупаційної адміністрації тощо. В свою чергу, до таких працівників загарбники застосовують заходи психологічного та фізичного впливу. Співробітники росгравдії та фсб рф використовують залякування, погрози, шантаж, а також б’ють українських фахівців, відбирають в них готівку, кошти з банківських карток, вилучають мобільні телефони.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, що окупанти продовжують мінувати ЗАЕС. У технічних приміщеннях та у машинних залах вони встановили мінно-вибухові загородження.

Водночас очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Україна здійснює «певні публічні і непублічні дії» щодо Запорізької АЕС. І завдяки цьому, за його словами, ризики підриву станції поступово зменшуються.

У США заявили, що керівництво Росії попереджене про неминучу відповідальність, якщо створить ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *