ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС засудив атаку Росії на центр Одеси

Андрій Котенський

|

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель назвав воєнним злочином останній удар Росії, від якого сильно постраждав історичний центр Одеси.

«Постійний ракетний терор Одеси, міста, що під захистом ЮНЕСКО – ще один воєнний злочин Кремля. Також зруйновано головний православний собор міста, об’єкт всесвітньої культурної спадщини. Росія вже пошкодила сотні культурних об’єктів, намагаючись знищити Україну», – повідомив Жозеп Боррель

За даними Української правди, осудливі реакції дій терористичної Росії також опублікували інші західні міністри закордонних справ і посли, а також президентка Молдови.

«Засуджуємо постійні повітряні удари Росії на мирні міста, житлові квартали та історичний центр, що під захистом ЮНЕСКО. Серцем і думками ми з Україною – написала Президентка Молдови Мая Санду.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі також засудила масовану ракетну атаку російських окупаційний військ на Одесу.

Як відомо в ніч на 23 липня 2023 року, окупанти знову атакували Одещину. Загалом противник задіяв для удару 19 ракет різних типів.

Внаслідок нічного ворожого ракетного удару в Одесі пошкоджено кілька десятків будинків, дві пам’ятки архітектури, та п’ять дитячих садочків.

Одна із російських ракет влучила в Спасо-Преображенський кафедральний собор, що знаходиться в історичному центрі Одеси.

У той же час терористична Росія заявила, що завдала удару «високоточною» зброєю нібито по об’єктах, «де готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *