ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові військовому встановили біонічний протез руки

Маркіян Рой

|

У Львові 26-річному військовослужбовцю, який отримав пораненян на Сході, встановили біонічний протез руки в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Так, 26-річний Роман Василюк родом із Житомирщини. Після початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік став на захист України.

Служив водієм-гранатометником на Сході: Троїцьке, Попасна, Лисичанськ і зрештою — Бахмут. Ногу та руку захисник втратив минулої осені — внаслідок влучання снаряда.

«Я пам’ятаю це все. Там не було чого рятувати. Ноги вже не було, рука звисала на шкірі», — розповідає військовий про свій стан одразу після поранення.

Військового евакуювали до Дружівки. Там лікарі екстрено ампутували йому ліві руку та ногу. Потім чоловік перебував у реанімації у Дніпрі, а згодом — лікувався у Києві.

До центру НЕЗЛАМНІ у Львові Роман приїхав уже на протезування руки. Тут спеціалісти встановили йому один з найкращих біонічних протезів у світі провідної німецької компанії Ottobock. За словами, лікарів на наступний день з біонічним протезом Роман зміг самостійно зав’язати собі шнурки.

На протезах Роман грає зі своїм 5-річним сином у футбол, а також кермує мотоциклом, який придбав після протезування.

«Не так швидко і не так функціонально, але я не бачу ніяких, скажімо так, перешкод. Я вдячний за все те, що я зараз роблю. Я можу гратися з дитиною, я допомагаю дружині. Я можу щось побутове робити на кухні, вдома, біля будинку. Їздити на машині і мотоциклі», — розповідає Роман.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *