ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти влучили в агропідприємство й зерносховища на Одещині

Наталя Дуляба

|

У ніч на п’ятницю, 21 липня, російські окупанти здійснили черговий ракетний обстріл Одещини. Влучили в аграрне підприємство та зерносховища. Двоє людей дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

Війська РФ атакували Одещину крилатими ракетами типу «Калібр» з акваторії Чорного моря.

«Намагаючись обійти системи протиповітряної оборони, ворог спрямовував ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту. Після трьох ночей поспіль потужного ракетно-дронового терору портової інфраструктури, він переключився на аграрні підприємства регіону», – кажуть військові.

Дві ракети влучили в зерносховища одного з сільськогосподарських підприємств. На місці моментально спалахнула пожежа і під час її гасіння пролунала повторна повітряна тривога. Тоді в це ж підприємство поцілила ще одна російська ракета, зруйнувавши сільськогосподарську та рятувальну техніку.

Окупанти знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Двоє співробітників підприємства отримали поранення.

Як згодом уточнили в Офісі генпрокурора, війська РФ вдарили по фермерському господарству у Болградському районі Одещини. Попередньо встановлено, що ворог застосував три ракети «Калібр» та «Онікс».

Знищено щонайменше три зернових ангари, пошкоджено адміністративні приміщення та сільськогосподарську техніку.

У ДСНС України додали, що своїм ударом рашисти знищили дві рятувальні машини та автоцистерну. Ніхто з надзвичайників не постраждав.

«Знищуючи нашу техніку, ворог вкотре нагадує про те, що норми міжнародного права, якими рятувальники захищені від атак під час своєї роботи, для нього не мають ніякої ваги», – прокоментував глава ДСНС Сергій Крук.

Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна житлових будинків, що знаходяться поруч із підприємством. Втім остаточні наслідки ворожого ракетного обстрілу ще встановлюються.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни). Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, ОК «Південь», прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *