ОСТАННІ НОВИНИ

Штурмував Бахмут: вирок отримав ще один бойовик «ЛНР»

Наталя Дуляба

|

До 15 років тюрми із конфіскацією майна у Львові засудили бойовика так званої «ЛНР», який брав активну участь у штурмах Бахмута. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Йдеться про 37-річного українця, уродженця Луганщини, який наприкінці лютого 2022 року, тобто з початком повномасштабного вторгнення РФ, добровільно приєднався до так званого «204 стрілецького полку народної міліції ЛНР». Там він був помічником гранатометника.

Зрадник брав участь у бойових діях проти Сил оборони України на східному фронті. Бойовика залучали до складу штурмових російських загонів, які намагались прорвати оборону ЗСУ в районі Бахмута цьогоріч на початку весни.

Прихильника РФ взяли у полон саме у березні цього року під час боїв у Бахмутському районі.

Як додають у прокуратурі Львівщини, крім Донецької області, бойовик також воював у населених пунктах Луганської і Харківської областей.

«Фігурант вже мав відповідний «досвід». Впродовж 2015-2018 років на контрольованій бойовиками території брав участь у незаконному збройному формуванні терористичної організації «ЛНР», за що раніше був засуджений», – кажуть прокурори.

Суд визнав українця винним у державній зраді, в участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч.1,2 ст.111; ч.1 ст.258-3; ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України).

Йому призначили покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *