ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Симороз: «Ми не допустимо програшу України, бо хтось в тилу хоче нажитися»

|

Військовий, правозахисник та активіст Олег Симороз про витрачання міст десятків мільйонів гривень на непріотитетні цілі та навіть абсурдні проєкти під час великої війни:

«Державний телеканал FREEДОМ замовив створення серіалу з робочою назвою “СМТ Інгулець”. Вартість замовлення – 33,6 млн грн, а переможцем тендеру стало ТОВ “Прототип Продакшн”, яким володіє український актор, телеведучий, шоумен Юрій Горбунов.

Шевченківська РДА викидає 7,5 млн на будівництво укриття на Закарпатті. Кличко будує скляний місток на Оболоні та перекладає бруківку.

Верховна Рада хизується виділенням 0,5 млрд грн на другу чергу музею Голодомору. При існуючій першій черзі і при існуючій війні.

Влада Житомира вирішила витратити 70 млн грн на реконструкцію стадіону, Луцька – 1,5 млн грн на придбання квітів. Або згадати, наприклад, скандал у Дніпровському районі Києва, де чиновники оголосили тендер на купівлю барабанів для укриттів на 890 тис. грн. Після цього там направили ще 3,5 млн грн на «високотехнологічні овочерізки» та сковорідки.

І таких прикладів по Україні тисячі, сотні щодня. І це вже просто не смішно. Я втомився про це щодня писати. Тому прошу допомоги ЗМІ та всіх небайдужих.

Як військовий, який не повʼязаний ні з минулою, ні з нинішньою владою, я беру на себе відповідальність звернутись до Верховного Головнокомандувача.

Пане Президенте! Володимире Олександровичу, ситуація просто неадекватна, що з міськими бюджетами, що з центральним бюджетом. Що КМДА, що Кабмін, що комунальні підприємства, що державні щодня викидають кошти на абсолютно не пріоритетні речі в умовах великої війни з 1500 км активного фронту. Сьогоднішні потреби всіх без виключення бюджетів – це не перекладання асфальтів, розваги, овочерізки та барабани, а дрони, пікапи та антидронові рушниці.

Ці потреби розуміють всі, окрім владних чиновників, для яких пріоритетом є не робота для перемоги ЗСУ, а розпил бюджету, тобто самозбагачення.

Ніякі перестановки на посадах, звільнення голів ситуацію кардинально не змінять. Змінити ситуацію зможе лише верховенство закону. І будьмо відверті, вже давно на часі жорсткі рішення. Вистоявши навесні 2022 року у важких боях, ми не допустимо програшу України через те, що хтось в тилу хоче нажитися. Тому закликаю Вас прийняти безперечно і кадрові рішення, і змінити підхід роботи правоохоронних органів. Нести відповідальність мають не двірники, не заступники, нести відповідальність мають міські голови, міністри та очільники підприємств!

Сподіваюсь, що буду почутий, бо далі буде біда… Честь маю».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *