ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти безуспішно намагались відновити втрачені позиції на Запоріжжі

Наталя Дуляба

|

На 512 добу російські окупанти й надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 20 липня.

Протягом доби російські окупанти завдали масованого ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 3 крилаті ракети морського базування «Калібр», 5 крилатих ракет наземного базування «Іскандер-К», 4 крилаті ракети Х-22, 7 крилатих ракет «Онікс» та 19 ударних дронів типу Shahed. Протиповітряна оборона знищила 2 «Калібри», 3 «Іскандери-К» та 13 «Шахедів».

Крім того, ворог завдав 40 авіаційних ударів та здійснив 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали промислові об’єкти, житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктури.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема це були Леонівка Чернігівської області; Середина-Буда, Волфине Сумської області та Уди, Козача Лопань, Стариця, Вовчанськ і Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону, успішно відбили ворожі атаки на південний захід від Масютівки, що на Харківщині. Під артилерійським і мінометним вогнем рашистів опинились Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне Перше, Куп’янськ, Кучерівка, Моначинівка та Тополі Харківської області.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Берестове, Кислівка, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку попри щільний вогонь російської артилерії наші захисники успішно відбили атаки на південно-західній околиці Кліщіївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Васюківка, Богданівка, Часів Яр та Олександро-Шультине Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії окупантів ЗСУ успішно відбили атаки російських військ в районі Невельського. Противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки, водночас обстріляв більше десятка населених пунктів, зокрема, постраждали Авдіївка, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські військові продовжують стримувати наступ окупантів в районах Новомихайлівки та Мар’їнки Донецької області. Ворог гатив по десятку  населених пунктів, серед них були Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка на Донеччині.

На Шахтарському напрямку рашисти завдали авіаційного удару в районі Макарівки, обстріляли Велику Новосілку, Вугледар, Благодатне та Одрадне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі на північ від Приютного Запорізької області.

Рашисти здійснили авіаудар в районі П’ятихаток Запорізької області. Під артилерійським вогнем опинились понад 25 населених пунктів, серед них – Новоданилівка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Запорізької області; Понятівка, Червоний Маяк, Антонівка, Зимівник Херсонської області та сам Херсон.

Сили оборони України зі свого боку продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи з контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за добу завдала 7 ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Також наші захисники знищили  розвідувальний дрон оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 6 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *