ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі зберегли палець військовому, який він міг втратити через пухлину

Андрій Котенський

|

Українському захиснику провели складну реконструктивну операцію у Національному реабілітаційному центрі «Незламні», щоб зберегти палець військовому механіку, який він міг втратити через пухлину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Ігор Дейлик – будівельник з Вінничини. Йому 29 років. У військо добровольцем пішов на початку повномасштабної війни. Відтоді ремонтував автомобілі та техніку для бойової підготовки наших воїнів.

«Я завжди любив ремонтувати машини. Вчився всьому від тата. Він автомайстер», – каже Ігор. Та навесні він почав відчувати біль у великому пальці правої руки. Виконувати покладені на нього завдання стало важко. Тому звернувся до лікарів. Ті виявили пухлину: утворення завбільшки 2 см вже встигло зруйнувати кістку нігтьової фаланги. Один із варіантів лікування – хірургічне видалення пальця. Та втратити навіть його частину – означало б втрату багатьох функцій руки.

За медичною допомогою чоловік звернувся до спеціалістів центру «Незламні». І після обстеження хірурги та ортопеди-травматологи завдяки складній кількаетапній реконструктивній операції врятували палець військовослужбовця..

Спочатку лікарі видалили пухлину та вражені нею структури фаланги. Потім відокремили та вийняли частину здорової кістки зі стена. З неї сформували нову основу оперованого пальця та зафіксували його спицями.

Минуло шість тижнів. Лікарі уже зняли металевий фіксатор та оглянули палець. Результатом – задоволені. Кістка прижилася, а функція пальця та руки – повністю збереглася.

Гістологічне дослідження видаленого утвору показало: пухлина була доброякісною. Тому після завершення реабілітації Ігор повернеться у свою навчальну частину.

«Буду робити те, що вмію, для наших хлопців. Щоби кожен був готовий до зустрічі з ворогом», – каже він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *