ОСТАННІ НОВИНИ

Поляк під виглядом гумдопомоги намагався ввезти в Україну 350 кг спорттоварів

Маркіян Рой

|

Громадянин Польщі намагався ввезти в Україну 350 кг спортивних товарів під виглядом гуманітарної допомоги. Чоловік за фальшивими документами перевозив речі нібито для ГУ ДСНС у Харківській області. Після перевірок митники тимчасово вилучили товар та авто. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Днями в пункт пропуску «Рава-Руська-Хребенне», що на Львівщині, із Польщі прибула вантажівка під керуванням 57-річного мешканця Польщі. До митного контролю водій подав документи, в яких вказувалось, що він перевозить 350 кг гуманітарної допомоги для ГУ ДСНС у Харківській області. Серед речей було спортивне взуття та одяг, роликові ковзани, м’ячі, скейтборди тощо. Відправником «гуманітарної допомоги» значилась одна з польських компаній.

Для перевірки законності перевезення вантажу, працівники митниці звернулися до зазначеного в декларації одержувача допомоги. Українська сторона зазначила, що не очікує на такий вантаж та не співпрацює з компанією, яка його відправила.

Відтак вантажний автомобіль і виявлений товар тимчасово вилучили. За цим фактом склали протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Санкція статті передбачає штраф – 100 % вартості товарів, які перевозилися із порушення, та транспортного засобу, який використовували при цьому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *