ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові замінюють частину трубопроводу, прокладеного у 1980-х

Наталя Дуляба

|

На вул. Трильовського, що на Сихові, комунальники замінюють гостроаварійну ділянку трубопроводу, який тут проклали ще наприкінці 1980-х років. При цьому мешканцям прилеглих будинків водопостачання не зупиняли. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Йдеться про ділянку на вул. Трильовського, 28-33А, сам трубопровід тут проклали ще у 1980-х роках. Протягом останніх років тут було вже 8 аварій, в тому числі вода витікала на проїжджу частину. Тому комунальники зараз взялись за ремонт.

200 м старої труби, виготовленої зі сталі, замінюють на нову поліетиленову. Вона, як кажуть у ЛМКП «Львівводоканал», має надійно відпрацювати близько 80 років.

Водночас роботи ускладнює те, що поруч пролягає чимало комунікацій, зокрема електричні кабелі, телефонні мережі, теплотраси, газові мережі. Тому всі розкопки доводиться робити вручну. Після прокладання нового трубопроводу її потрібно буде промити, продезінфікувати, взяти зразок води на хіміко-бактеріологічний аналіз, лише після цього можна вводити мережу в експлуатацію.

Зазначимо, цей трубопровід на вул. Трильовського постачає воду 12 будинкам. І на час ремонтних робіт місцевим мешканцям не вимикали воду.

«Аби мешканці не відчували незручностей через відсутність води, зараз водопостачання йде старою трубою. Як тільки роботи завершаться і буде зроблено переврізку, стару ділянку труби виведуть з експлуатації, вода до помешкань містян постачатиметься новою поліетиленовою трубою, що позитивно вплине і на якість водопостачання», – розповів заступник головного інженера з експлуатації та ремонту водопровідних мереж ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Білинський.

Подачу води новою трубою мають почати ще до кінця липня.

У «Львівводоканалі» додають, що регулярно ведуть статистику усіх аварій на трубопроводах, а після аналізу складають графік, за яким замінюють гостроаварійні ділянки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *