ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині браконьєри вбили червонокнижну рибину вагою 124 кг

Наталя Дуляба

|

На Одещині у річці Дунай двоє браконьєрів зловили і вбили білугу – рибину, занесену до Червоної книги України. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Браконьєрів спіймали на «гарячому» неподалік міста Вилкове Одеської області, яке розташовне в українській частині дельти Дунаю. На цей момент рідкісна рибина вже була мертва.

«Двоє чоловіків у човні везли мертву білугу, яка занесена до Червоної книги. Рибина була вагою 110 кг та мала близько 14 кг чорної ікри», – кажуть в МВС.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) ККУ.

Наразі експертиза встановлює розмір заподіяної шкоди. Після цього та необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання щодо оголошення фігурантам підозри.

Правопорушникам загрожує штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 51 000 гривень) або до трьох років обмеження волі. Триває розслідування.

Довідково: Білуга звичайна – риба, занесена до Червоної книги України як зникаюча, хоча у першій половині ХХ ст. була промисловою рибою майже на всьому морському узбережжі.

Зараз чисельність виду є дуже низькою через вимирання, спричинене гідротехнічним будівництвом, забрудненням води і надмірним виловом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото, відео: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *