ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль підбив підсумки держбюджету у першому півріччі

Анастасія Диняк

|

У 2023 році міжнародні партнери вже виділили Україні понад 23 мільярди доларів для фінансування дефіциту бюджету. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, підбиваючи підсумки тижня, Шмигаль зазначив, що за перші шість місяців 2023 року до бюджету України надійшли 1 трильйон 302 мільярди гривень податків, зборів та інших платежів. Видатки пів року склали 1 трильйон 784 мільярди гривень.

Міжнародні партнери виділили Україні понад 23 мільярди доларів для фінансування дефіциту бюджету.

Прем’єр наголосив, що першим пріоритетом видатків залишається безпека та оборона, що складають близько половини всіх коштів бюджету. На другому місці – соціальні програми, на які виділили 231 мільярд гривень. Серед основних програм видатків також: медицина, освіта, підтримка регіонів та відновлення.

Окрім того, уряд виділив понад 1,7 мільярда гривень на відновлення медзакладів у дев’яти областях України.

«Для відновлення економіки продовжуємо програму безповоротних грантів єРобота. У межах десятої хвилі подачі заявок за програмою “Власна справа” виділено 72 млн грн для 306 бізнесів. Загалом від початку 2023 року переможцями програми стали вже 2 800 підприємців, яким буде надано гранти на 665 млн грн», – підкреслив Шмигаль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *