ОСТАННІ НОВИНИ

Експоліцейського спіймали у Львові з 3 кг кокаїну. До «схеми» причетні й митники

Наталя Дуляба

|

У Львові викрили масштабний канал збуту кокаїну, який постачали з Еквадору. До нього причетний колишній правоохоронець та працівники митниці. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Міжнародний канал збуту кокаїну викрили у Львові поліцейські разом зі слідчими ДБР. Встановлено, що великі партії наркотиків з Еквадору в Україну привозили дилери через європейські країни.

За даними слідства, до схеми причетний 42-річний мешканець Львівщини, який до 2021 року проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції. Він разом зі змовниками, серед яких були цивільні особи та службовці митних постів, отримував від іноземних наркоділків «товар» та реалізовував його через налагоджену мережу збуту.

Зловмисники продавали кокаїн брикетами і лише гуртовими партіями. За кілограм кокаїну отримували 45 000 доларів.

Колишнього підполковника поліції затримали у Львові на «гарячому» під час продажу чергової партії кокаїну вагою близько 3,3 кг. Її вартість на «чорному ринку» може сягати 600 000 доларів.

Спійманому експоліцейському оголосили підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Слідство триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до масштабного наркотрафіку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *