ОСТАННІ НОВИНИ

Дощі спричинили підтоплення у Дрогобичі

Наталя Дуляба

|

Через сильні дощі у четвер, 13 липня, у Дрогобичі вийшла з берегів річка і низка потічків. У місті підтоплено житлові будинки, медзаклади і присадибні ділянки. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

Вода вийшла з берегів ввечері 13 липня. Загалом у Дрогобичі підтоплено 30 підвалів житлових будинків, два підвали медзакладів, 3 приватні будинки, автосервіс, 19 приватних присадибних ділянок.

До роботи залучили 53 рятувальників, 10 одиниць спецтехніки й 9 мотопомп. Загалом вдалося викачати 2844 кубометри води, однак вода все ще є у підвалах.

Тим часом у ДСНС Львівщини додають: 14 липня на річках басейнів Сяну, Дністра очікується формування дощового паводку, рівень води підніметься на 0,5 – 1,5 м, подекуди навіть до 2 м.

Через те, що місцями можливе затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, господарських об’єктiв прирічкової інфраструктури, оголошено жовтий рівень небезпеки.

За прогнозом Львівського гідрометцентру, вдень 14 липня у Львові та області можливі короткочасні дощі та грози. Температура повітря прогріється до 25 градусів тепла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *