ОСТАННІ НОВИНИ

У серпні на Львівщині запрацює ще одна нафтова свердловина

Наталя Дуляба

|

«Укрнафта» почала буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому нафтовому родовищі на Львівщині. Запрацювати вона має вже у серпні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Станом на 12 липня виконано майже половину робіт – свердловина пробурена на 1084 м із 2212 м. Ввести її в експлуатацію планують вже у серпні цьогоріч. Заплановано, що тут добуватимуть 24,3 тонни нафти на добу.

Як додають в «Укрнафті», вартість буріння нової свердловини становить 105 млн грн, вона має окупитись протягом двох із половиною років. Попередньо прогнозують, що ця свердловина працюватиме мінімум 15 років.

Загалом на Верхньомасловецькому родовищі у 2023 році планують пробурити чотири нові свердловини і ще п’ять – у 2024 році.

«Мета – досягти енергетичної незалежності України в вуглеводнях. Маємо видобувати власний ресурс, щоб забезпечити внутрішнє споживання критичних для економіки галузей», – пояснюють в «Укрнафті».

Додамо, що Верхньомасловецьке нафтове родовище розташоване на території Сколівського та Дрогобицького районів Львівської області. На заході України «Укрнафта» також веде видобуток нафти й газу у Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *