ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував рішення про відсторонення з посади президента УАФ Павелка

Ольга Денисяка

|

Шевченківський суд Львова не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента Української асоціації футболу. Його підозрюють у заволодінні 26,5 мільйона гривень. Про це повідомили в УАФ з посиланням на адвокатів Павелка.

Зазначається, що рішення про відсторонення Павелка від посади так і не вступило в законну силу.

Як пише hromadake, у листопаді 2022 року Андрію Павелку, який з 2015 року очолює УАФ, повідомили про підозру в заволодінні чужим майном та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України). Таку ж підозру оголосили генеральному секретареві Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому.

За даними слідства, під час закупівлі обладнання для будівництва заводу з виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків посадовці УАФ заволоділи 26,5 млн гривень і надалі легалізували частину коштів.

29 листопада 2022-го Печерський райсуд Києва за клопотанням прокурорів обрав підозрюваним Павелку та Запісоцькому запобіжний захід: тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави розміром 9,9 млн грн кожному. За обох внесли заставу.

Але 16 червня 2023-го Шевченківський райсуд Львова відправив Павелка на 60 діб під варту. Раніше внесену заставу суддя постановила звернути в дохід держави.

Перед цим у лютому Печерський райсуд Києва ухвалив рішення відсторонити Павелка від посади президента УАФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *