ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка підтвердила вбивство командира російського човна Ржицького

Наталя Дуляба

|

У Краснодарі вбили командира однойменного підводного човна Сергія Ржицького, причетного до ракетних обстрілів України. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Сергія Ржицького, колишнього командира підводного човна «Краснодар» Чорноморського флоту РФ, застрелили 10 липня. Сталося це під час його пробіжки у краснодарському парку культури і відпочинку ім. 30-річчя перемоги.

«Близько 06:00 ранку в нього було здійснено сім пострілів з пістолета Макарова. В результаті вогнепальних поранень Ржицький помер на місці. Через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що «Краснодар» – один із шести підводних човнів проєкту «Варшавянка», які входять до складу Чорноморського флоту ВМФ РФ. Кожен із них здатен нести до чотирьох крилатих ракет типу «Калібр». В тому числі із човнів Росія запускає по Україні свої ракети.

У ГУР додають, що Сергій Ржицький був капітаном другого рангу, щонайменше з 2006 року проживав у Севастополі. Деякий час був командиром підводного човна «Алроса», після цього – командиром «Краснодара».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *