ОСТАННІ НОВИНИ

Під час заколоту Пригожина «вагнерівці» мали намір захопити ядерну зброю, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Під час так званого «маршу справедливості» Євгена Пригожина наприкінці червня бійці ПВК «Вагнер» збирались захопити ядерну зброю, розміщену на базі «Воронеж-45». Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє пресслужба ГУР.

За словами Буданова, слід однієї з груп «вагнерівців», за якою можна було спостерігати у відкритих джерелах, обривався приблизно за 100 км від ядерної бази «Воронеж-45». Втім насправді бійці так званої ПВК просунулися набагато далі вглиб Росії, ніж це було відомо раніше.

Очільник ГУР розповів, що «вандрівці» дійшли до самої бази «Воронеж-45», маючи намір заволодіти невеликими ядерними пристроями радянських часів, щоб «підняти ставки» свого заколоту.

«Тому що якщо ви готові воювати до останнього, то це один з об’єктів, який значно підвищує ставки», – сказав Кирило Буданов в інтерв’ю Reuters.

Водночас він додав, до технічної частини сховища «вагнерівці» не потрапили.

Нагадаємо, ввечері 23 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах «вагнерівців». Після цього він розпочав власний «марш справедливості», вимагаючи видати міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Взявши під контроль військовий штаб у Ростові, колони «вагнерівців» рушили на Москву. Не дійшовши 200 км до російської столиці, 24 червня Пригожин оголосив, що розвертає свою техніку і повертається назад у табори дислокації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *