ОСТАННІ НОВИНИ

Військові лікарі врятували українського захисника, провівши надскладну операцію

Маркіян Рой

|

Українські військові лікарі провели одну з найскладніших операцій за останні декілька місяців. Медики прооперували захисника із важкою вибуховою травмою. Про це йдеться на Facebook-сторінці Командування медичних сил ЗСУ.

Український військовий отримав важку вибухову травму з проникаючою черепно-мозковою раною та наскрізним пораненням лівого ока.  Ситуація була ускладнена наявністю осколків, а також розвитком гнійного менінгоенцефаліту, тобто запалення в оболонках мозку та мозковій речовині.

«Складність операції полягала в її багатоетапності. Спочатку працювали нейрохірурги. Вони провели дренування внутрішньомозкових оболонок для зниження внутрішньочерепного тиску та внутрішні втручання з боку очниці. Далі долучилася офтальмологічна бригада. І вже на завершальному етапі стоматологи видалили осколок зі щелепи. Також не було виявлено й осколків у цій ділянці», – йдеться у повідомленні.

Під час обстеження медики не виявили в очниці джерел ураження. Тепер нейрохірурги працюватимуть над тим, щоб якнайшвидше визначати тактику подальшого лікування.

У чоловіка контузія важкого ступеня правого ока з відшаруванням сітківки, але він бачить на нього.

«Кожний вдалий етап лікування збільшує шанси захисника на збереження зору. Тож тепер справа за нейрохірургами, які зроблять все від них залежне, аби мінімізувати негативні наслідки важкого поранення та врятувати здоров’я українського воїна», – додали у Командуванні медичних сил ЗСУ

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *