ОСТАННІ НОВИНИ

Екснардеп-комуніст просив Путіна визнати так звані «Л/ДНР»

Наталя Дуляба

|

Колишній нардеп від забороненої Комуністичної партії України підтримав збройну агресію РФ та підписав звернення до Путіна щодо визнання квазіреспублік «ЛНР» і «ДНР». Про це Львівському порталу у Службі безпеки України.

Спецслужби не вказують імені колишнього політика, втім уточняють, що затримали його у Києві.

За даними слідства, напередодні повномасштабного вторгнення Росії чоловік був одним з організаторів звернення так званої Міжнародної спілки радянських офіцерів до президента РФ Владіміра Путіна. У ньому підписанти просили очільника Кремля визнати «суверенітет» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім того, протягом 2017-2019 років колишній нардеп брав активну участь у масових антиукраїнських заходах у Москві та агітував за «приєднання» захопленої частини сходу України до РФ. Також він виступав за офіційне введення на територію України російських військ.

Після 24 лютого 2022 року фігурант очікував на «бліцкриг» рашистів і швидку окупацію Києва, про що неодноразово розповідав серед свого оточення. Також він підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам при захопленні Київщини.

Під час обшуків за місцем проживання екснардепа правоохоронці виявили заборонену комуністичну літературу і прокремлівські друковані видання.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Йому загрожує до п’яти років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо поміщення фігуранта справи під варту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *