ОСТАННІ НОВИНИ

Авіакомпанія Wizz Air примусово зняла з рейсу українця із інвалідністю. Оновлено

Андрій Котенський

|

Угорський перевізник Wizz Air висадив з літака, що прямував із Тель-Авіва до Варшави, українця, який втратив ногу. Чоловік повертався в Україну до дітей, але не міг сидіти у кріслі через протез.

Відео інциденту стюардів Wizz Air із військовим, якого висадили із літака, оприлюднили журналісти NEXTA.

«Український ветеран був змушений залишити рейс з Тель-Авіва до Варшави. Чоловік не міг сидіти на своєму місці через протез. Він сказав, що втратив ногу на війні, і летить додому, до своєї родини в Україну. Він плакав і кричав: «Як я потраплю додому?». Показав стюардесі рюкзак, в якому були лише подарунки для рідних, які на нього чекали», – йшлося у повідомленні.

Журналісти також повідомляють, що чоловік стояв у кутку цього літака півтори години. Згодом він впав і пошкодив руки, а екіпаж літака заявив, що він поводився неадекватно, а відтак був змушений покинути рейс.

Після розголосу цього інциденту у Wizz Air публічно попросили вибачення з приводу публічного невдоволення.

«Ми приносимо вибачення за викликане невдоволення щодо ситуації з пасажиром на нашому рейсі з Тель-Авіва до Варшави. Безпека є нашим пріоритетом номер один, тому екіпаж відповідальний за те, щоб усі пасажири були готові до перельоту або їх хтось супровіджував для допомоги», – заявили у Wizz Air.

Вони також додали, що якщо у пасажара є ознаки захворювання, які можуть завдати йшкоди під час подорожі, то вони зобов’язані відмовити таким пасажирам у посадці.

«У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира. Йому надали воду, і місце щоб очікувати на допомогу персоналу аеропорту», – відповіли у Wizz Air.

ОНОВЛЕНО. 11 липня у МЗС повідомили, що розшукали українця, якого висадили із літака. Чоловіку вже допомогли вилетіти за пунктом призначення. Також в МЗС уточнили, що чоловік не є ветераном, проте він дійсно людина із набутою інвалідністю.

Фото умовне

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *