ОСТАННІ НОВИНИ

Українські пілоти оригінально привітали Залужного з ювілеєм

Наталя Дуляба

|

Українські пілоти привітали Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з 50-річчям, зробивши відповідний напис на керованій авіабомбі JDAM-ER. Відповідне фото опублікували Повітряні Сили.

«Сьогодні наші хоробрі пілоти вирішили оригінально привітати Головнокомандувача ЗСУ з 50-річчям на тлі американської керованої авіабомби JDAM-ER. Що ж я тільки за: “мертва рYсня” – справді найкращий подарунок. Приєднуюсь до вітання», – додав командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

Зазначимо, саме сьогодні, 8 липня, у 500 день повномасштабної війни Валерію Залужному виповнюється 50 років. Він є першим Головнокомандувачем Збройних Сил України, який ніколи не служив у радянській армії та не вчився в її навчальних військових закладах СРСР.

Після вступу на посаду одним із перших рішень Залужного був дозвіл військовим на фронті відкривати вогонь у відповідь по окупантах без узгодження з вищим керівництвом.

Валерій Залужний удостоєний низки українських відзнак, а також нагороджений литовським Офіцерським хрестом Ордену Хреста Витязя «за надзвичайну мужність, стійкість і вірність обов’язку у боротьбі з найбільшим агресором XXI століття, терористичною Росією».

У травні 2022 року увійшов до сотні найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Як відомо, на початку 2023 року Валерій Залужний отримав 1 млн доларів у спадок від американця українського походження Григорія Степанця. Всі гроші він віддав на потреби українського війська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *