Одеський бізнесмен хотів підкупити працівників СБУ за 90 тисяч євро

Наталя Дуляба

|

Одеський бізнесмен, який є фігурантом кримінального провадження, намагався підкупити правоохоронців, пропонуючи 90 тисяч євро хабара. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про бізнесмена з Одещини, директора однієї з логістичних компаній. Він є фігурантом в іншому кримінальному провадженні, у межах якого розслідують корупційні схеми на експорті української агропродукції.

За 90 тисяч євро хабара підприємець пропонував українським спецслужбістам припинити слідчі дії і не вилучати його майно у межах кримінальної справи.

«Співробітники Служби безпеки доповіли своєму керівництву про таку «пропозицію» і продумали оперативну комбінацію. Це дало змогу задокументувати злочинні дії фігуранта. Під час обшуків за адресами його проживання та роботи у місті Рені виявили всю суму хабара», – йдеться у повідомленні.

Тепер бізнесмену оголосили підозру ще й за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту справи запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *