ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею суттєво збільшились черги

Наталя Дуляба

|

З початком літа українці активно почали виїжджати за кордон. Відтак на кордоні з Польщею суттєво виросли черги, які не зменшаться до кінця сезону. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Найбільші черги на західному кордоні фіксують саме у вихідні дні. Так, у суботу-неділю, 1-2 липня, через пункти пропуску на Львівщині пройшла рекордна 61 тисяча людей та понад 10 тисяч автомобілів.

Ажіотаж на кордоні з Польщею пов’язують із літнім відпочинком, поїздками до родичів. Також суттєво побільшало організованих груп дітей, які виїжджають за кордон на канікули.

Загалом кількість транспортних засобів, які перетинають українсько-польський кордон у Львівській області в обох напрямках, збільшилась до 1500 одиниць на добу і зараз складає 9000 –10 000 в межах усіх пунктів пропуску.

Щодоби кордон із Польщею зараз у середньому перетинають 49 000 людей. Найбільше навантаження припадає на пункти пропуску «Краківець» та «Шегині».

«Ми спостерігаємо найбільші накопичення автотранспорту перед вихідними днями – це четвер, п’ятниця, субота. У неділю-понеділок ми спостерігаємо більше накопичення в напрямку в’їзду в Україну. Найменші черги перед пунктом пропуску на виїзд з України ми спостерігаємо у понеділок-вівторок, на в’їзд в Україну – у вівторок-середу», – розповів начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Краківець» Сергій Веретільник.

Окремо прикордонники виділяють пасажирські автобуси. Враховуючи розклад відправлень з вокзалів, більшість із них приїжджає до кордону в другій половині дня та першій половині ночі. Здебільшого автобуси перетинають кордон через пункти пропуску «Краківець», «Шегині». Втім черги також можуть бути і в «Раві-Руській» та «Грушеві».

Пішохідний перехід на Львівщині діє лише у пункті пропуску «Шегині». На вихідних тут теж періодично виникають черги орієнтовно зі 100 людей. У будні дні ситуація простіша.

Такий пасажиропотік у пунктах пропуску у Львівській області зберігається вже протягом місяця, відтак прикордонники прогнозують, що черги можуть бути до кінця літа.

Усім, хто планує поїздку через українсько-польський кордон, рекомендують моніторити актуальний стан черг у пунктах пропуску на сторінці Західного регіонального управління ДПСУ у Facebook та на інформаційних ресурсах Прикордонної варти Республіки Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *