ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ вдарили по двох пунктах управління рашистів

Наталя Дуляба

|

На 499 добу війни російські окупанти зосереджують свої зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут відбулось близько 20 бойових зіткнень. Про це йдеться у вечірньому зведення Генштабу за 7 липня.

Уночі окупаційні війська РФ атакували територію України іранськими ударними дронами типу Shahed. Підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальна авіація та мобільні вогневі групи Повітряних Сил знищили 12 із 18 безпілотників.

Крім того, ворог обстріляв територію одного з інфраструктурних об’єктів у Запоріжжі. Також завдав 42 авіаційних удари, здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Зруйновано цивільну інфраструктуру, постраждали мирні люди.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби завдав авіаційного удару в районі Вільшаної Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема Попівки Чернігівської області; Краснопілля Сумської області та Окіпа, Нескучного, Вовчанська, Бударків і Рубленого на Харківщині.

На Куп’янському напрямку агресор намагався наступати в районах Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Українські воїни стійко тримають оборону, відбили усі атаки. Артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали Колодязне, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку рашисти вели штурмові дії та намагались витіснити ЗСУ із займаних позицій в районі на північний захід від Берестового Луганської області, успіху не мали. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного на Донеччині. Під обстрілами російської артилерії опинились більше десяти населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Веселе, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти били з авіації по районах населених пунктів Богданівка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Північне. Від артилерійських обстрілів постраждали більш як 15 населених пунктів, серед яких – Васюківка, Маркове, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Олександро-Шультине та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Невельського Донецької області. Водночас він гатив із артилерії по таких населених пунктах як Керамік, Желане, Авдіївка, Сєверне, Карлівка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку під ворожим вогнем артилерії наші захисники відбили усі атаки в районі Мар’їнки. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області, обстріляв Красногорівку, Мар’їнку та Побєду Донецької області.

На Шахтарському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії в районі Благодатного Донецької області. Завдали авіаційного удару біля Великої Новосілки. Здійснили обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Новомихайлівка, Єлизаветівка, Богоявленка, Вугледар, Золота Нива та Сєверне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснили артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед них були Новодарівка, Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Запорізької області; Львове, Токарівка, Антонівка, Велетенське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Водночас Сили оборони України зі свого боку продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях рашистів, здійснюють заходи з контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу ворога, 2 – по зенітно-ракетних комплексах та один удар по пункту управління окупантів. Також наші захисники знищили 2 розвідувальних дрони оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії упродовж доби уразили пункт управління, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

«На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати в живій силі в підрозділах російських окупаційних військ побільшало відмов від участі у бойових діях. Так, в районі населеного пункту Розівка Запорізької області близько 20 російських військових відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях. Після цього їх взяли під варту та перемістили до будівлі Розівського районного суду», – додають у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *