ОСТАННІ НОВИНИ

«Дударик» заспівав гімн України на найбільшому в світі хоровому фестивалі

Наталя Дуляба

|

Львівська чоловіча капела «Дударик» разом із 15 тисячами хористів заспівала гімн України на найбільшому в світі хоровому фестивалі у Латвії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

У Ризі, столиці Латвії, триває ювілейний 150-й хоровий фестиваль, який є найбільшим таким заходом у світі. Єдиним закордонним колективом, запрошеним до участі, стала Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

Музиканти зі Львова разом із 15 тисячами хористів виконали гімн України. Ось як це було:

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним меседжем є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу: перемога буде за Україною!», – поділився керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

Варто також відзначити, що цей фестиваль вважається найбільшою хоровою подією в світі і є важливою подією в культурному і суспільному житті Латвії. Вселатвійське свято пісні і танцю проводять із 1873 року, як правило, кожні п’ять років.

У репертуарі фестивалю – народні та класичні хорові пісні, які виконувалися акапельно, проте останнім часом у репертуар також включили й сучасні популярні пісні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *