ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові винесли вирок ще одному бойовику «ЛНР»

Наталя Дуляба

|

Суд заочно засудив зрадника, який воював за так звану «ДНР» та окупаційні війська з початку повномасштабного вторгнення РФ, до 15 років за ґратами. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Йдеться про 53-річного громадянина України, мешканця Кремінної, який раніше працював директором низки комунальних підприємств. Заливши посаду, у 2014 році він добровільно приєднався до підрозділу терористичної організації так званої «Народної міліції ЛНР».

Після захоплення окупантами Кремінної у 2022 році зрадник перейшов на службу у гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон. Там він обійняв «посаду» артилериста і в складі незаконних збройних формувань він воював проти Сил оборони на Луганщині.

Крім того, встановлено, що чоловік вів і пропагандистську діяльність. Із позивним Котес він виступав в ефірах російських ЗМІ, де поширював наративи, що виправдовували збройну агресію РФ, та відкрито заперечував існування України як суверенної держави.

Галицький районним суд м. Львова заочно визнав бойовика винним за трьома статтями Кримінального кодексу:

  • державна зрада (ч. 1 ст. 111)
  • участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3)
  • участь у не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 260).

Йому призначили покарання – 15 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *