ОСТАННІ НОВИНИ

За підтримку і вихваляння окупантів послушник Почаївської лаври отримав вирок

Наталя Дуляба

|

За виправдовування збройної агресії РФ проти України послушник Почаївської лаври (УПЦ МП) відсидить 5 років за ґратами. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

На лаві підсудних опинився послушник Почаївської Успенської лаври (УПЦ МП), що на Тернопільщині. За даними слідства, до початку повномасштабного вторгнення РФ він працював на господарському дворі релігійної установи і приховував свої прокремлівські погляди.

Втім після 24 лютого 2022 року фігурант почав активно поширювати наративи російської пропаганди через власні профілі у заборонених соцмережах «Однокласники» та «Вконтакте». Там зловмисник вихваляв вище військово-політичне керівництво РФ і дискредитував українських захисників.

Як додають в Офісі генпрокурора, послушник проживав на території монастиря з 2017 року та мав непогашену судимість за вбивство.

Під час обшуку у келії священнослужителя виявили мобільні телефони, які він використовував для публікації деструктивного контенту. Експертиза підтвердила факти його підривної діяльності на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Йому призначили покарання у вигляді 5 років тюрми із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги протягом 15 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *