ОСТАННІ НОВИНИ

У військовій частині на Донеччині розтратили майже 5 млн грн, виділених на премії за бойові дії

Наталя Дуляба

|

П’ятьох посадовців військової частини обвинувачують у привласненні майже 5 млн грн, які були виділені на премії бійцям, які брали участь у боях на передовій Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Про яку саме військову частину йдеться або ж її територіальну приналежність прокурори не вказують. Втім у ДБР уточняють, що йдеться про частину, розташовану на Донеччині.

У кримінальному провадженні фігурують п’ятеро осіб: сам командир військової частини, начальник штабу, помічник командира з правової роботи, заступник командира з озброєння та командир взводу з технічного забезпечення.

За даними слідства, усі вони протягом березня-вересня 2022 року заволоділи 4,8 млн грн. Ці гроші були виділені на премії за безпосередню участь військовослужбовців у бойових діях.

«Фігуранти включили у списки для виплат 9 військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області. Вони фактично не брали безпосередню участь у бойових діях, але отримували усі передбачені законодавством виплати. Із березня по вересень 2022 року цим військовослужбовцям щомісячно безпідставно перераховували на картковий рахунок по 100 тисяч гривень кожному», – пояснюють у ДБР.

Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, на підставі якої здійснювали незаконні нарахування та виплати «бойових» доплат.

Військовослужбовцям оголосили підозру за ч.5 ст.191 та за ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

Санкція статей передбачає до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *