ОСТАННІ НОВИНИ

Нацкомісія скасувала підвищення тарифів на воду

Ольга Денисяка

|

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала рішення від 29 червня про підвищення тарифів на воду. Відповідне рішення ухвалили всі члени Комісії одноголосно, повідомляє пресслужба НКРЕКП.

«Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язу з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюдений в проєкті рішення», – заявив голова НКРЕКП К.Ущаповський.

Тепер регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля « напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів».

Як відомо, НКРЕКП підвищила тарифи на воду для 33 водоканалів та «Укрзалізниці» – у середньому на 32%.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що рішення регулятора неприйнятні і не були погоджені з Урядом.

Міністр енергетики України Герман Галущенко, коментуючи відповідне рішення Нацкомісії зазначив, що рішення НКРЕКП про підняття тарифу на водопостачання для населення є необґрунтованим і це далеко не перше рішення, яке ухвалюється комісією без належного обговорення.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення ганебним і непрофесійним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *