Львів’яни здобули 5 медалей на ІІІ Європейських іграх

Ольга Денисяка

|

2 липня у Кракові (Польща) завершилися ІІІ Європейські ігри. Загалом на іграх українські спортсмени здобули 41 нагороду різного гатунку: 21 золота, 12 срібних та 8 бронзових медалей. 5 медалей їдуть до Львова, серед яких є 3 «золота». Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Особливо приємно відзначити, що до цього потужного результату на Європейських іграх у Польщі долучилися і львів’яни. Наші спортсмени здобули пʼять медалей (у медальний залік пішли три медалі, оскільки в деяких дисциплінах львівʼяни перемагали разом). До цього результату долучилися Валерія Терета, Юлія та Павло Коростильови та Анастасія Німець», – зазначають в управлінні спорту Львова.

Особливо вдалими Європейські ігри виявилися для веслувальниці Валерії Терети. Валерія разом з колегою Людмилою Лузан тріумфувала на дистанції 500 метрів у каное-двійці. Валерія також є вихованкою Львівського фахового коледжу спорту та тренується у СДЮШОР «Веслярик».

Окрім веслування, львів’яни традиційно себе проявили у кульовій стрільбі. Львів’яни Павло Коростильов та Юлія Коростильова перемогли у змаганнях з швидкострільного пістолета у змішаних командах.

Третю медаль для міста Лева здобули Анастасія Німець та Юлія Коростильова. Допомогла їм у цьому олімпійська чемпіонка Олена Костевич. Українські дівчата змагалися у командній стрільбі на 25 метрів з пістолета. Провівши дві чудові кваліфікаційні частини, наші стрільчині відібралися до золотого фіналу, гарантувавши щонайменше срібло. У фіналі довелося протистояти господаркам-полькам: перші серії були близькими та нічийними, але далі українські стрільчині зробили серйозний ривок та зуміли дотримати перевагу – 16:10 на користь українок. 

Важливо додати, що чимало інших наших спортсменів були близькими до медалей у різних видах спорту. Зокрема, місто Лева у брейкінгу представляв Олександр Гатин-Лозинський, у веслуванні, окрім чемпіонки Валерії Терети, Олександр Зайцев та Віталій Вергелес, у карате – Катерина Крива та Галина Мельник, у легкій атлетиці – Роман Ростикус, у кульовій стрільбі – Святослав Гудзий, у стендовій стрільбі – Олена Охотська, у сучасному п’ятиборстві – Юрій Ковальчук, у триатлоні – Софія Прийма та у фехтуванні – Даниїл Гойда, Ростислав Герцик та Клод Юнес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *