Україна посіла третє місце в медальному заліку Європейських ігор

Ольга Денисяка

|

Україна зайняла третю позицію в медальному заліку ІІІ Європейських ігор-2023. Українська збірна виборола 41 медаль, 21 з них золота і 12 срібних. Про це повідомили в НОК України.

«На Міському стадіоні Генрика Реймана пройшла Церемонія закриття найпрестижнішого мультиспортивного форуму континенту. Віцечемпіон ІІІ Європейських ігор, кікбоксер Тимур Бриков ніс Державний прапор України на параді атлетів», – йдеться в повідомленні.

На цих змаганнях Національна збірна команда України виборола 41 медаль: 21 золоту, 12 срібних та 8 бронзових і посіла почесне третє місце у медальному заліку серед 48 країн-учасників Ігор.

Зазначимо, що в рамках проведення ІІІ Європейських ігор пройшли і чемпіонати Європи, а також, окрім нагород, у Кракові розігрувалися і ліцензії на літню Олімпіаду-2024. Олена Костевич (кульова стрільба), Олександр Хижняк (бокс) та Олександр Товкай (сучасне п’ятиборство) вибороли 3 ліцензії на Олімпійській ігри у Парижі.

Також лучниця Анастасія Павлова встановила рекорд в кваліфікації класичного лука серед жінок вона набрала 681 очко та побила рекорд Євроігор.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *