ОСТАННІ НОВИНИ

Екскерівник проєкту е-квитка у Львові відсудив посаду і майже 700 тисяч грн

Наталя Дуляба

|

Колишній керівник служби автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко через суд поновився на роботі в ЛКП та відсудив у підприємства майже 700 тис. грн зарплати та компенсації завдану моральну шкоду. Відповідне рішення 26 червня ухвалив Личаківський районний суд, пише Zaxid.net.

Сергій Журбенко очолив службу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» у 2016 році, на початку її заснування. Цей відділ займався впровадженням електронного квитка у громадському транспорті Львова. Влітку 2020 року тодішня керівниця ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова звільнила Сергія Журбенка з підприємства.

Сам експосадовець розповідав, що офіційною причиною звільнення стало те, що він провів робочу нараду на території Центру обслуговування пасажирів громадського транспорту на вул. Горбачевського, 10, де ще тривав ремонт. Невдовзі після цього Сергій Журбенко публічно оголосив про свій намір оскаржити своє звільнення в суді.

Личаківський райсуд розглядав справу три роки. Експосадовець вимагав у ЛКП «Львівавтодор» поновити його на посаді заступника директора та керівника служби автоматизованої системи оплати проїзду, а також виплатити йому компенсацію за неотриману за три роки зарплату та моральну шкоду.

26 червня суддя Назарій Нор позов Сергія Журбенка задовольнив і зобов’язав «Львівавтодор» поновити його на роботі із місячною зарплатою майже 18 тис. грн. Крім цього, ЛКП має виплатити експрацівнику 657,3 тис. грн зарплати, 25 тис. грн моральної компенсації, 15 тис. грн судових витрат, а також сплатити 1680 грн судового збору. Це рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

У коментарі журналістам Сергій Журбенко повідомив, що справді планує поновитися на роботі, аби втілити проєкт електронного квитка в тому вигляді, в якому він і починався. Втім рішення набуде чинності тільки після того, як його перегляне апеляційний і Верховний суд.

У «Львівавтодорі» заявили, що будуть оскаржувати це рішення в апеляції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *