ОСТАННІ НОВИНИ

2000 дітей переселенців безкоштовно відвідають дельфінарій на Львівщині

Андрій Котенський

|

У суботу, 1 липня, розважально-оздоровчий комплекс «Оскар» влаштував благодійне свято для дітей внутрішньо переміщених осіб, які вимушено тікали від війни та знайшли прихисток на заході України, передає кореспондент Львівського порталу.

У рамках благодійної акції дельфінарій «Оскар» прийматиме дітей переселенців, якими опікується громадське об’єднання «ВПО України». Серед запрошених також діти-сироти, які втратили батьків на війні.

Гостям подарували шоу-виставу, яка була насичена захоплюючими трюками тренерів, веселих чорноморських дельфінів та морських котиків.

За даними активістів громадського об’єднання «ВПО України», невдовзі дельфінарій «Оскар» у Трускавці відвідає близько 2000 дітей вимушених переселенців. Ранкову виставу дельфінарію відвідала перша група дітлахів зі сходу, що тимчасово проживають на Івано-Франківщині.

«Сьогодні до дельфінарію прибула перша група із 53 дітей переселенців, які тимчасово проживають на Івано-Франківщині. Впродовж дня на зустріч із дельфінами прибуде ще дві великі групи. Загалом плануємо порадувати близько 2000 дітей вимушено переміщених сімей», – повідомила Яна – представниця громадського об’єднання «ВПО України» на Івано-Франківщині.

 

Вона також зауважила, що для дітей, які на власні очі бачили війну, це чудова можливість набратись позитивних вражень: «Ми дуже вдячні такій нагоді, адже і діти, і дорослі відвідують вистави із дельфінами із великим захопленням. Для них – це ковток свіжого повітря, заряд позитивної енергії і можливість перевантажитись від того, що вони пережили. Дуже важливо допомагати цим маленьким людям, надавати підтримку, аби вони відчували, що не забуті і потрібні».

Водночас, як розповів співвласник мережі дельфінаріїв «Оскар» Тарас Чекурда, благодійні заходи для дітей проводять регулярно, але їх не завжди афішують. Лише за ці вихідні (1-2 липня), у дельфінарії очікують майже 400 дітей ВПО. Це діти із східної України, які вимушено проживають на Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині.

«Ми з задоволенням відгукнулися на пропозицію громадського об’єднання «ВПО України», аби подарувати дітям, яких зачепила війна, трохи радості. Це особливо важливо у наш час, коли багато сімей із дітьми вимушено мігрували на захід України, подалі від війни. Саме тому ми намагаємось розглянути кожне звернення, що стосується потребуючих діток. Але зазвичай до нас приїздлять цілими організованими групами», – повідомив Тарас Чекурда.

Зазначимо, що на сьогодні у дельфінарії «Оскар» у Трускавці мешкає шість дельфінів, і один із них ще зовсім юний, бо нещодавно тут народився, а також два морські котики.

Заклад також продовжує працювати над реабілітацію учасників війни і щотижня приймає на дельфінотерапію військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *