ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські ігри. Хижняк здобув 20 «золото» для України

Андрій Котенський

|

20-ту золоту нагороду на ІІІ Європейских іграх у Кракові приніс Україні віцечемпіон Олімпіади у Токіо-2020 боксер Олександр Хижняк (вагова категорія до 80 кг). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НОК України.

Перемігши у чвертьфіналі ірландця Келіна Кессіді (3:0) і здобувши таким чином ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі-2024, «полтавський танк» не зупинився на досягнутому.

У півфіналі, який став повторенням боя за золото на попередніх Євроіграх у Мінську-2019,  Хижняк, як і чотири роки тому, взяв гору над італійцем Сальваторе Кавальяро (5:0)

А у фіналі 27-річний боксер технічним нокаутом у другому раунді здобув дострокову перемогу над хорватом Габріелем Веочічем.

Відзначимо, що золото, яке виборов Хижняк у Кракові, стало для нього вже третьою нагородою на головному мультиспортивному форумі континенту після бронзи у вазі до 81 кг у Баку-2015 та золота у Мінську-2019 (до 75 кг). Таким чином Олександр став першим в історії українським спортсменом, якому вдалося взяти медалі на трьох Європейських іграх!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *