ОСТАННІ НОВИНИ

Голова ЦРУ таємно відвідав Україну, йому розкрили плани деокупації, – WP

Ольга Денисяка

|

Під час таємного візиту в Україну директора ЦРУ Вільяма Бернса на початку цього місяця українська влада розкрила йому стратегію повернення окупованих Росією територій і початку переговорів про припинення вогню з Москвою до кінця року. Як пише Українська правда, про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

«Поїздка Бернса, про яку раніше не повідомлялося, включала зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та вищим керівництвом української розвідки», – йдеться в повідомленні.

За даними джерел видання, метою візиту було підтвердити прихильність адміністрації США щодо обміну розвідувальними даними, які допоможуть Україні захистити себе.

Публічно українські посадовці висловлювали розчарування з приводу критики темпів контрнаступу, які до цього часу мали місце.

Але, як твердять джерела, в приватних розмовах військові планувальники в Києві передали Бернсу та іншим «бичачу» впевненість у тому, що їхня мета – відвоювати значну територію до осені; перемістити артилерію і ракетні системи до кордону з контрольованим Росією Кримом; просунутися далі на схід України, а потім розпочати переговори з Москвою вперше після того, як мирні переговори зірвалися в березні минулого року.

«Росія піде на переговори лише тоді, коли відчує загрозу», – сказав високопоставлений український чиновник.

ЦРУ відмовилося дати оцінку Бернсом перспективам наступу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *