ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – День Конституції України

Анастасія Диняк

|

У середу, 28 червня, українці відзначають одне з державних свят — День Конституції України. Цього дня, 27 років тому, було прийнято головний державотворчий документ — Конституцію. Про це інформує Львівський портал.

28 червня 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Тоді парламентарі працювали усю ніч з 27 на 28 червня. У підсумку «за» проголосували 315 нардепів.

Зазначимо, що прийняття Конституції відбулося на п’ятий рік незалежності України.

Затверджена Конституція закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стала важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяла подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

До слова, Україна була останньою з колишніх країн СРСР, яка прийняла нову Конституцію.

Президент Володимир Зеленський у привітанні заявив, що основоположні принципи життя, права та свободи, зафіксовані у Конституції України, громадяни зараз виборюють у важкій боротьбі.

«Нашій Конституції сьогодні виповнюється 27 років. Записані у ній в 1996 році слова перестали бути історією – вони стали для українців по-справжньому життєвими і нагальними: слова про право на життя і свободу, честь і гідність, про ціну нашої землі. Уже нікому в країні не треба пояснювати значення слова “суверенна”. Жоден українець більше ніколи не сприйматиме закарбовані в ній права та свободи як щось дане нам зверху. Вони сьогодні виборюються у важкій боротьбі самопожертвою та життями», — зазначив президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *