ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні судили адміністратора групи «Повістки»

Андрій Котенський

|

У Києві адміністратор Telegram-каналу «Повістки» засудили до п’яти років позбавлення волі із іспитовим терміном. Відповідний вирок у справі № 753/6889/23 вже з’явився у Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Mil.in.ua.

Адміністратор засуджений до п’яти років позбавлення волі за розголошення інформації про місця видачі повісток. Утім він зможе перебувати на волі під час дворічного випробувального терміну.

Дії чоловіка кваліфікує як перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Згідно з вироком, Telegram-канал «Повістки» перешкоджав процесу оповіщення військовозобов’язаних та резервістів.

Завдяки масовому поширенню інформації через засоби масової комунікації та мобільні додатки, особи мали змогу уникати отримання повісток шляхом залишення місця проживання, уникання спілкування з представниками центрів комплектування та соціальної підтримки, а також працівниками поліції.

Дії засудженого ставили під загрозу терміни та обсяги виконання заходів комплектування військово-організаційних структур Збройних сил України. Зокрема, поширювалася інформація про детальні адреси Києва, із зазначенням назви вулиць, номери будинків та корпусів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *