ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові рятують захисника, що вижив після потрапляння ракети в його авто

Андрій Котенський

|

Львівські спеціалісти Національного реабілітаційного Центру «Незламні» лікують важко пораненого військового з Волині, що зумів вижити після влучання російської ракети в його автомобіль. Про це Львівському порталу повідомили у першому медичному об’єднанні Львова.

За даними медиків, російські пілоти поцілили ракетою прямо в автівку українських захисників. Мало хто після такого виживає, а йому вдалося.

39-річний Дмитро Шеменюк з села Березовичі, що на Волині. За плечима в захисника шість років прикордонної служби та рік в лавах ЗСУ. Початок повномасштабного вторгнення застав ветерана вдома. Чоловік без вагань дістав з гаража своє спорядження та вирушив у військкомат, щоб стати на захист країни.

Дмитро став розвідником. Спершу обороняв Київ. А після того як окупантів вдалося вигнати з півночі країни, продовжив воювати на Миколаївщині, а згодом – Харківщині. Поранення отримав на куп’янському напрямку.

У той день Дмитро разом з чотирма побратимами їхав на розвідувальне завдання, коли раптово по ним почала працювати ворожа авіація. Ракета влучила просто в автівку з п’ятьма захисниками. Пів машини знесло і двоє наших військових загинули на місці. Трьох інших ударною хвилею відкинуло від палаючих решток автівки.

Як тільки Дмитро прийшов до тями – жахнувся: довкола все горіло, навіть тіла загиблих побратимів.

Попри жахливий біль, опіки та множинні переломи, чоловік зібрався з силами та самостійно подолав з пів кілометра. Потім втратив свідомість, а отямився вже фактично у лікарні.

Трьох важко поранених розвідників знайшли побратими, які були неподалік. І доправили до найближчого шпиталю – в Куп’янську. В усіх трьох – опіки та множинні осколкові поранення всього тіла.

Після надання першої допомоги Дмитра перевезли до Харкова. Там підключили до апарату ШВЛ. Після трьох днів в реанімації лікарям вдалося стабілізувати стан розвідника і перевезти на лікування до Львова.

У Центр «Незламні» Дмитро поступив у важкому стані. Опіки 2-го ступеню руки і спини та множинні переломи стегна, лопатки, ребра та верхньої кінцівки.

Спершу медики очистили та закрили рани. Згодом пластичні хірурги пересадили шкіру. Вони взяли трансплантат зі стегон та перемістили його на уражену вогнем ділянку на руці. Зараз вже можна сказати точно, що шкіра прижилась.

Наступний етап – лікування переломів. Ортопед-травматологи готують Дмитра до встановлення апаратів зовнішньої фіксації. Опісля на захисника чекає тривала реабілітація.

Попри пережите, Дмитро хоче якнайшвидше одужати, щоб продовжити боронити Україну від ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *