ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок організаторам вбивства Гандзюк

Анастасія Диняк

|

Дніпровський суд Києва виніс вирок підозрюваним у організації вбивства активістки Катерини Гандзюк – Владиславу Мангеру та Олексію Левіну (Москаленку). Про це повідомили у юридичній компанії «Міллер».

Так, замовник нападу – екс-голова голова Херсонської облради Мангер та організатор – колишній радник голови Херсонської облради Левін отримали по 10 років ув’язнення. Адвокати підкреслили, що це максимальний вирок, який міг загрожувати обом обвинуваченим.

«Суд визнав, що саме Владислав Мангер та Олексій Левін замовили та організували напад на Катерину. Усі наведені нами аргументи, докази і обгрунтування довели: це був спланований напад на активістку – щоб її залякати. В результаті нанесені травми спричинили смерть», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, суд зобов’язав засуджених виплатити 15 мільйонів гривень компенсації за завдану моральну шкоду батькам та чоловіку Гандзюк.

У захисту є 30 днів, щоб оскаржити вирок. Після — він набере законної сили.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року 34-річну Катерину Гандзюк облили кислотою. Її доставили в реанімацію з опіками, жінка перенесла понад 10 операцій. 4 листопада Катерина померла у київській лікарні від розриву тромбу.

Згодом стало відомо, що до нападу причетні Микита Грабчук, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов та Сергій Торбін. Усі вони визнали провину та пішли на співпрацю зі слідством. Суд призначив їм від 3 до 6,5 років тюрми.

Підозрюваними співорганізаторами злочину також були експомічник нардепа Ігор Павловський та радник голови Херсонської облради Олексій Левін, а замовником – голова Херсонської облради Владислав Мангер.

У червні 2020 року Магнера затримали через його погрози свідкам та членам їхніх сімей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *