ОСТАННІ НОВИНИ

Голову Тернопільської облради викрили на хабарі у 1,8 млн грн

Маркіян Рой

|

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації викрили на хабарі від бізнесмена-волонтера. Про це повідомили в НАБУ.

Так, як пише Українська правда, йдеться про голову облради Михайла Головка та заступників голови ВЦА Ігоря Дем’янчука і Ігоря Гайдука.

За даними слідства, посадовці вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Усіх трьох викрили під час отримання третьої частини коштів – понад 600 тис. грн.

Зазначається також, що вся сума становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості Тернопільської ОВА перед цим підприємством за виконані та прийняті у 2022 році роботи.

Наразі вирішується питання про повідомлення посадовцям про підозри. Попередня кваліфікація – ч.4 ст.368 КК України. Санкція цієї статті передбачає до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *