ОСТАННІ НОВИНИ

«Чекайте сигналу»: білоруський полк, що воює за Україну, звернувся до білорусів

Ольга Денисяка

|

Добровольчий полк Кастуся Калиновського, який воює на боці України, звернувся до білорусів із закликом готуватися до вступу в загони самооборони й чекати сигналу. Відповідне звернення опублікували у Телеграмі полку.

«Відповідні умови для знищення диктатури наближаються. Це початок кінця великої тиранії. Я звертаюся до всіх білоруських військових: не беріть участі у внутрішньому конфлікті Росії, ця громадянська війна нас не стосується» , – йдеться в повідомленні.

Як заявляє полк Калиновського, зараз наближається час, коли перед білорусами постане вибір: виконати злочинний наказ чи присягу на вірність білоруському народу.

«Нам будуть потрібні люди для рішучих дій. Готуйтеся до вступу до загонів самооборони. Кожне місто, кожний квартал, кожна вулиця — будьте готові для контролю своїх територій і підтримки порядку. Військові, резервісти, білоруси, чекайте нашого сигналу», – наголосив він.

 

 

Нагадаємо, ввечері 24 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах «вагнерівців». За його словами, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав у Ростов, де провів операцію зі знищення найманців. Він закликав «розібратися» з військовим керівництвом країни. Водночас він просить не називати це «військовим переворотом».

У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією. Тим часом Федеральна служба безпеки росії відкрила кримінальне провадження стосовно власника ПВК «Вагнер» за «фактом організації збройного заколоту».

Після заяви ватажка ПВК «Вагнер» в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а ЗМІ пишуть, що на під’їздах до Москви облаштовують блокпости.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *