ОСТАННІ НОВИНИ

За три дні на Львівщині знесли ще 10 радянських пам’ятників

Маркіян Рой

|

У Львівській області упродовж 20-22 червня десять пам’ятників  повалили у селах Золочівської, Давидівської та Сокальської громад. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

Як повідомили в обласному департаменті комунікацій та внутрішньої політики упродовж трьох днів на Львівщині демонтували пам’ятники у таких громадах:

  • Червоне Золочівської громади
  • Жуків, Поляни та Ремезівці Поморянської громади;
  • Чишки, Старе Село та Миколаїв Давидівської громади;
  • Єлиховичі на Золочівщині;
  • Стенятин та Перетоки Сокальської громади.

«Цей процес набрав вже таких обертів, що його не зупинити. Ми маємо бути і точно будемо першою областю в Україні, яка завершить декомунізацію. Від початку року демонтували 80 обʼєктів монументальної пропаганди ворога. Я дякую громадам, які активно очищують свій громадський простір від цього непотребу», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Зазначимо, що нещодавно черговий пам’ятник радянській армії знесли у Добромильській громаді. Пам’ятник-постамент солдату армії СРСР досі стояв на території цвинтаря у селі Нижанковичі, що при самому кордоні з Польщею.

Нагадаємо, що радянські пам’ятники у Винниках та Брюховичах найближчим часом перенесуть до Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія терору».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *