ОСТАННІ НОВИНИ

«Нафтогаз» почав примусове стягнення з РФ мільярдні збитки в Криму

Андрій Котенський

|

«Нафтогаз» подав клопотання до суду США про підтвердження рішення Арбітражного трибуналу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, яке зобов’язало РФ сплатити 5 мільярдів доларів компенсації за захоплене майно в Криму. Про це повідомив очільник Групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Клопотання «Нафтогазу» розглядатиме Федеральний окружний суд США в Окрузі Колумбія.

«Зробили перший крок для стягнення з Росії компенсації за шкоду, нанесену захопленням активів Група Нафтогаз в Криму. Сьогодні подали клопотання про визнання рішення Арбітражного трибуналу в Гаазі до Федерального окружного суду США в Окрузі Колумбія», – повідомив Олексій Чернишов.

За його словами, Україна має отримати повну суму компенсації розміром в $5 мільярдів, передбачену арбітражним рішенням.

«В рамках Нью-Йоркської конвенції розпочинаємо процес визнання та допуску до примусового виконання рішення на території держав, де знаходяться активи російської федерації. США – лише початок, на черзі – інші країни. Ми використаємо всі доступні механізми, щоб рішення Арбітражного трибуналу було втілене у життя», – зазначив Олексій Чернишов.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав Росію виплатити 5 мільярдів доларів компенсації за збитки та втрачене майно «Нафтогазу» у Криму, починаючи з 2014 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *