ОСТАННІ НОВИНИ

Львів накрили потужні злива і буревій

Ольга Денисяка

|

Ввечері 23 червня у Львові оголосили штормове попередження через грози, сильну зливу та ймовірний град. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Фахівці Львівського регіонального центру з гідрометеорології прогнозують пориви південно-західного вітру 17 – 22 м/с, ввечері шквал 25 – 28 м/с.

Згодом міський голова Львова повідомив про потужну зливу та закликав триматись якнайдалі від дерев.

«У Львові дуже потужна злива та буревій. Будь ласка, тримайтесь якомога далі від дерев», – написав Садовий.

«Під час негоди та шквального вітру не варто ходити поблизу дерев та паркувати поруч з ними свої автівки, адже сильний вітер може пошкодити гілки, які можуть впасти на вас чи на машину. Ми рекомендуємо під час негоди забрати машини подалі від дерев і не перебувати на вулиці», – зазначили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Нагадаємо, як зазначили в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, під час негоди не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити.

Правила поведінки під час грози:

  • вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови;
  • на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди;
  • у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева; дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі;
  • у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте; бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Телеграм/Варта-1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *