ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові попрощалися зі самбірчанином, який підірвав себе, щоб росіянам не дісталася радіостанція

Анастасія Диняк

|

У середу, 21 червня, у Львові попрощалися з прикордонником зі Самбора Ігорем Дашком, який загинув рік тому під час оборони Маріуполя. Військовий вигукнув «Слава Україні» та підірвав себе, щоб ворогу не дісталася радіостанція. Про це повідомили у Дердприкордонслужбі.

Так, пам’ять Героя вшанували у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Попрощатися з побратимом прийшли представники Адміністрації Держприкордонслужби, колеги та персонал Західного регіонального управління, 1-го прикордонного загону та 23-го загону Морської охорони.

Поховали Ігоря Дашка на Марсовому полі, що на Личаківському цвинтарі.

У ДПСУ додали, що за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України Ігорю присвоєно звання Герой України (посмертно). Також офіцеру присвоєно військове звання «полковник» (посмертно).

Зазначимо, що з 29 вересня 2022 року у Львові перейменували вулицю на честь полеглого захисника. Вулиці названі на честь Ігоря є також у Самборі та Хмельницькому.

Нагадаємо, Ігор народився у місті Самбір на Львівщини. Навчався у Середній школі №1 ім. Тараса Шевченка міста Самбір.

Здобував освіту за напрямом підготовки «Філологія» у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Згодом закінчив Приазовський державний технічний університет у місті Маріуполь за спеціальністю «Інтелектуальна власність».

У 1999 році вступив до лав прикордонників. Зокрема, понад 10 років свого життя офіцер присвятив службі з охорони західних рубежів України.

В боях за Маріуполь, під час спроби прориву противником оборони у квітні 2022 року, прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Був важко поранений. Щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію, Ігор прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. У радіоефірі пролунали останні слова прикордонника: «Слава Україні!».

У Ігоря Дашка залишилися дружина та донька.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *