ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вивозять дітей із Бердянського району до Чувашії

Андрій Котенський

|

Окупанти вивозять майже 300 дітей з Бердянського району окупованої Запорізької області до «сонячної» Чувашії – глибинки терористичної Росії. Про це повідомив мер окупованого Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, у російських ЗМІ відзвітували про відправку 48 дітей, інших збираються вивезти у декілька змін.

«Спочатку захопили українські території і позбавили дітей як мінімум Азовського моря (насправді – щасливого дитинства), а тепер засилають малечу за 1600 км від дому вглиб Росії», – повідомив він.

Федоров переконаний, що рашисти будуть й надалі маніпулювати ситуацією на Бердянському напрямку і тримати дітей на РФії як заручників.

«Українські діти – останнє, про кого думає ворог. Для них це розмінна монета для шантажу», – зауважив Іван Федоров.

Як відомо, лише за офіційними даними правоохоронців, станом на 28 травня 2023 року з України до Росії примусово депортували 19 484 дитини. Повернути додому наразі вдалося лише 371 малюка.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *